Natuurpunt Voorkempen

behaag2017

behaag2017
De gemeenten Malle en Zoersel, de respectieve milieuraden en Natuurpunt Voorkempen organiseren tijdens de maanden september en oktober een behaagactie met streekeigen struiken, hagen en bomen. Streekeigen groen is goedkoper, groeit sneller en is beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en tegen allerlei ziektes of plagen. Gemengde hagen en houtkanten vormen groene linten in het landschap en verhogen de waarde van het landschap zowel voor plant en dier als voor de mens.

Aangeboden worden streekeigen beukenhagen, haagbeukhagen, taxushagen, gemengde hagen voor droge en natte gronden, bloesem- en bessenhagen, vogelbosjes, klimplanten, knotwilgen en nog zoveel meer en dit aan zeer competitieve prijzen (zie bestelbon in het midden van dit ledenblad).

De bomen voor het jaar 2017 zijn Winterlinde en Okkernoot.

We bieden ook weer zaad voor bloemenweiden aan. Vervang eens een stukje van dat traditionele gazon! Een bloemenweide heeft door zijn grote diversiteit aan planten een grote ecologische waarde voor bijen en vlinders. Het directe voordeel voor de mens is niet alleen dat een wilde bloemenweide mooi is om naar te kijken, maar ook dat ze weinig arbeidsintensief is en weinig onderhoudskosten vraagt. Het zaad dat aangeboden wordt, is een mengsel van autochtone éénjarige, tweejarige en vaste planten.

Terug van weggeweest: het Bijenhotel! Het gaat niet goed met de bijen. Honingbijen verdwijnen uit hun korven en overleven vaak de winter niet. De wilde bijen doen het zo mogelijk nog slechter. Help ons het tij te keren! De bijenhotelletjes worden gemaakt van prima kwaliteitshout en volgens de regels van de kunst door Den Atelier in Niel, een arbeidszorgcentrum voor mensen die omwille van een beperking niet terecht kunnen in de gewone tewerkstelling. Door aankoop van een bijenhotel toon je dus ook een sociaal engagement.

Het volledige gamma van de aangeboden struiken, hagen en bomen vind je terug op: http://users.telenet.be/behaag/ en op www.natuurpuntvoorkempen.be

Een volledig uitgewerkte gebruiksaanwijzing voor het inzaaien en beheren van een bloemenweide vind je op: www.natuurpuntvoorkempen.be 

Hoe haagplanten bestellen en afhalen in Malle?
Bestellen kan online via het bestelformulier op www.malle.be/Milieu of met behulp van het formulier dat je in dit tijdschrift vindt. Zorg dat de bestelling en de betaling binnen zijn voor woensdag 25 oktober 2017. Betalen doe je via overschrijving op rekeningnr. BE80 7512 0545 9477 van Natuurpunt Voorkempen. Het bestelformulier kun je sturen naar of bezorgen aan het onthaal van het gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 246 of mailen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Het bestelde plantgoed kun je afhalen op zaterdag 25 november tussen 10u en 12u in het gemeentemagazijn, Nijverheidsstraat 7, Malle.
Bestelformulier Malle

Hoe haagplanten bestellen en afhalen in Zoersel?
Heel eenvoudig! Duid je keuze aan op het bestelformulier. Dit formulier dien je uiterlijk vrijdag 27 oktober in te leveren bij of op te sturen naar de dienst Milieu (Gemeentehuis, Handelslei 167). Je betaalt het ganse bedrag op rekeningnr. BE69 7512 0545 9578 van Natuurpunt Voorkempen Kern Zoersel.
Het bestelde plantgoed kun je afhalen op zaterdag 25 november tussen 10u en 12u in de schuur van de Groendienst in het park Halle Hof, Kasteeldreef 55, Zoersel.
Bestelformulier Zoersel

Gebruiksaanwijzing bloemenweide (inzaaien, beheer,...)

Delen