Natuurpunt Voorkempen

Deel 1 gaat over de ecologie van de honingbij, het belang van bestuiving en de producten die ze allemaal leveren (honing, koninginnenbrij,was, propolis, stuifmeel).
Deel 2 draait rond het belang van honing voor mensen overal ter wereld. En daar zit meteen ook een soort van geschiedenis van de imkerij in. In Nepal wordt hallucinogene honing geroofd tegen steile rotswanden. In Soedan maakt men korven waar wilde kolonies hun intrek in nemen. In Europa komt de stadsimkerij op en worden veel kunstgrepen toegepast om bijen te laten overleven. En in Mexico worden al vele honderden jaren angelloze bijen gehouden. Ze waren de trots van de maya's. Bij deze wereldreis staat Joeri Cortens ook stil bij het feit dat bijenteelt vaak een heel belangrijk onderdeel is in ontwikkelingsprojecten.

kasteel De Renesse, Lierselei 30 Oostmalle

20 u – einde 22 u 30

Joeri Cortens

8 euro voor leden, 10 euro niet leden. Inschrijven en betalen op rekening van vzw De Renesse BE42 4159 0400 5154 (zie website www.domeinderenesse.be)

vzw De Renesse, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 03/311 55 91. Walter d'Hertefelt, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 03/312 40 15

Natuurpunt Voorkempen i.s.m. vzw De Renesse

Delen