Zoals je weet, zet Natuurpunt zich met hart en ziel in voor het behoud van mooie ongerepte stukjes natuur. Maar, het is niet enkel voldoende deze natuurgebieden veilig te stellen, er moet ook een en ander gebeuren qua "onderhoudswerkzaamheden". Spijtig genoeg komen we handen tekort en worden er momenteel bergen werk verzet door slechts een handjevol ijverige natuurpunters. Daarom zoeken wij vrijwillers met een hart voor natuurbeleving.

 

Waarmee zou je ons eventueel kunnen helpen?

  • Maaien (met bosmaaier of met zeis) van pijpenstrootje
  • Verwijderen van jonge boomopslag (vooral uitheemse soorten)
  • Onderhoud van wandelpaden
  • Afvoeren van afgemaaid of geplagd materiaal
  • Vellen van bomen (zelden)

Wij garanderen je een leuke werksfeer en extra lichaamsbeweging in de vrije natuur. Tijdens de wintermaanden krijg je lekkere warme soep (soms ook koffiekoeken)

Wij voorzien je van het nodige materiaal (krijwagen, riek, bijltje, zaag) en eventueel een bosmaaier (indien je hiermee kan werken). Je dient zelf wel voor werkhandschoenen en aangepast schoeisel te zorgen. Uiteraard ben je verzekerd tegen eventuele werkongevallen. De data van de werkzaamheden worden gepland door onze werkgroep Beheer en je kiest zelf waar en wanneer je eventueel een handje wil of kan komen toesteken. Alle beetjes helpen! De data waarop wordt gewerkt vind je hier en in het ledenblad

Delen
Monday the 24th. - Joomla Templates