In onze afdeling was er al een bloeiende jeugdwerking ontstaan onder de impuls van Walter D'Hertefelt en Frieda De Ruysser. Op deze jeugdactiviteiten waren er steeds heel wat kinderen aanwezig. We voelden dat we op het goede spoor zaten om de jonge gezinnen van onze afdeling een aanbod te geven waar ze nood aan hadden. Toch was er nog iets dat ontbrak. Een jeugdwerking voor onze jongeren door jongeren. Dat zou pas fijn zijn. We dachten daarbij met weemoed aan onze ter ziele gegane afdeling van JNM. Wat zou het fijn zijn om dat terug nieuw leven in te kunnen blazen. Het bleek echer niet eenvoudig om jonge enthousiastelingen te vinden die zich hiervoor wilden inzetten.
En dan gebeurde het. Bij enkele van onze jongere leden begon het te kriebelen en zij wilden hun schouders zetten onder een nieuwe opstart. Peter Kennis, samen met Dieter en Steven Coppens zijn de mannen die het zien zitten om JNM Voorkempen een frisse, nieuwe start te geven. Zij willen die jeugdwerking enkele jaren begeleiden. Zij hopen dat er daar tegen een enthousiaste ploeg jongere begeleiders het van hen overneemt. Vanuit het bestuur worden zij ondersteund door Dirk Vanschoonbeek.

 

Voor diegenen die JNM nog niet echt kennen, hier even een korte kennismaking:
JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen tussen 7 en 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zich wil inzetten voor het milieu. JNM bestaat uit 50 afdelingen, verspreid over heel Vlaanderen.
Wat mag je van JNM verwachten?
Samen trekken we het hele jaar door de mooiste natuurgebieden in en laten we ons betoveren door de schoonheid van de natuur. Elke keer leren we bij over het leven van de planten en dieren. We gaan niet alleen leren, maar ook een keertje werken om de natuur een handje te helpen (maaien, aanplanten, maken van nestkasten,...). Zelf gaan we op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven en proberen we anderen daar ook warm voor te maken. En tijdens de zomermaanden? Dan genieten we samen met vrienden van de natuur op één van de veertig kampen in binnen- en buitenland. Meer info vind je op www.jnm.be
Wat mag je van onze afdeling verwachten?:
We organiseren maandelijks een leuke activiteit. Welke activiteiten dat zijn lees je even verder.
Wat is er al gebeurd?
De aftrap voor onze afdeling werd gegeven met onze filmvertoning van "De nieuwe wildernis". We hadden een extra vertoning van 18 u. speciaal voor de kinderen. Onze ploeg stelde zich daar voor en vergastte de vele kinderen en hun ouders nadien op warme choco bij een gezellig houtvuur. Tot onze vreugde bleken er op het einde van deze avond al meerdere kinderen goesting te hebben om het JNM-verhaal mee te kleuren.
Heel wat van die kinderen waren aanwezig op onze volgende activiteit: de Ganzentocht op de Brechtse Heide. Samen met enkele leden van de vogelwerkgroep werd er naar ganzen gezocht en gekeken. De kinderen kregen zoek- en kleurplaten om het allemaal wat duidelijker te maken. Mee dank zij het goede weer was dit ook weer een geslaagde activiteit.
Ondertussen was de volgende activiteit reeds in aantocht: De paddenoverzet!
Aan Huize Walden (Sint Paulusdreef) werden op een zonnige zondagnamiddag de paddenschermen geplaatst. Dit met de hulp van heel wat kleine handjes. Maar de padden moeten ook nog overgezet worden. Iedere vrijdagavond en zaterdagochtend konden de JNM'ers padden gaan helpen veilig over te steken. De andere dagen werd dit gedaan door de medewerkers van Natuurpunt.
Wat mag je nog verwachten?
Onze ploeg zat ondertussen niet stil en stelde een kalender op voor de volgende activiteiten. Wat zit er zo al nog aan te komen? De eerstvolgende activiteiten vind je hieronder . Daarnaast staan er nog heel wat activiteiten op de planning. Deze moeten nog een juiste datum krijgen. Kijk daarom regelmatig op de site van onze afdeling: www.natuurpuntvoorkempen.be of op www.jnm.be in de kalender onder activiteiten. Selecteer bij kalender regio Voorkempen, daar krijg je meer informatie per activiteit en kan je je inschrijven . Daar vind je de laatste informatie rond onze werking.
Voel jij ook de kriebels om samen met andere kinderen of jongeren mee te doen? Kom gerust naar één van onze volgende activiteiten. Je kan daar met alle plezier aansluiten.
Heb je nog vragen, dan kan je gerust even bellen naar Steven (0498/48 77 40). Je mag ook mailen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Dit staat er binnenkort al te gebeuren.
De Paasvos komt op tweede paasdag (21 april) langs aan ons lokaal in de oude pastorij te Westmalle. De kinderen zullen daar naast eieren zoeken ook nog mee kunnen bouwen aan nestkasten.
Een vroegochtendwandeling. Op 21 mei gaan we eens vroeg opstaan en kijken wat er allemaal in de natuur te zien is. We hebben een gids gevonden die dat voor ons allemaal uit de doeken wil doen.
Braak ballen pluizen . Wat eet een uil zo al allemaal en hoe kunnen we dit zien? Een specialist komt ons dat allemaal uitleggen en we mogen dat ook eens van dichtbij bekijken.

Delen
Monday the 24th. - Joomla Templates