Mogelijk nemen wij tijdens de activiteit waaraan u deelneemt foto’s die we publiceren op onze website of in ons tijdschrift. Wij wensen hierbij uw privacy te respecteren. Indien u niet wenst dat u wordt afgebeeld, gelieve dit bij aanvang van de activiteit aan de verantwoordelijke te melden.

behaag natuurlijk 2019Natuurpunt Voorkempen wil het aanplanten van streekeigen hagen bevorderen en biedt kant en klare streekeigen haagpakketten aan democratische prijzen.


Waarom streekeigen groen ?

Hagen, houtkanten en bomenrijen zijn in ons cultuurlandschap vaak de enige verbindingswegen tussen de overgebleven natuurgebieden. Gemengde hagen en houtkanten in landelijke gebieden en privé-tuinen kunnen samen groene linten vormen en zo gedeeltelijk zorgen voor vervanging van de verdwenen struwelen, houtkanten en hakhoutbosjes. Biodiversiteit vernietigen we zelf of maken we zelf!


Voordelen van streekeigen groen ?

Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten... en zijn heel wat vriendelijker voor uw portemonnee.

Aanbod ?

De klassiekers zijn onze haagpakketten: beukenhaag, bloesem -en bessenhaag, bijenbosjes, vogelbosjes en zo veel meer.
Net als vorig jaar kan je een aantal fruitbomen bestellen en 5 soorten klein fruit (blauwe bes, rode bes, framboos, kruisbes en blauwe druif).
We bieden ook weer zaad voor bloemenweiden aan. Vervang eens een stukje van dat traditionele gazon! Een bloemenweide heeft door zijn grote diversiteit aan planten een grote ecologische waarde voor bijen en vlinders. Het zaad dat aangeboden wordt is een mengsel van autochtone éénjarige, tweejarige en vaste planten.
Nieuw: De eiken nestkast met leien dak! Ideaal voor mezen. Ze zijn onverslijtbaar en worden door Natuurpunt Voorkempen zelf geproduceerd

Waar vind je bijkomende informatie ?

www.natuurpunt.be/behaagwww.natuurpunt.be/behaag
www.malle.be/behaagactie
www.zoersel.be en vervolgens in de rechterbovenhoek invullen: ‘behaag’ 
Het volledige gamma van de aangeboden struiken, hagen en bomen is terug te vinden op: http://users.telenet.be/behaag/

 

Dit jaar zijn er maar liefst 2 ploegen van onze afdeling die op expeditie gaan. De blootgatters trekken er opnieuw op uit met de fiets, de Vorse Beemders gaan er te voet op uit.
Beide teams kunnen jullie steun goed gebruiken. Je kan hen op een heel aangename manier helpen door even langs te komen op onze wijndegustatie. In bijlage vind je de info en een bestelbon. Kan je er die dag niet geraken, mag je uiteraard ook zo bestellen.

Dank op voorhand in elk geval.

Verder info en bestelformulier

Hallo beste lid,

Mogen we jou iets vragen?

Het is namelijk zo, we kijken momenteel in spanning uit naar ons 1000ste lid, want dit heuglijke feit is nu echt niet meer veraf. Met wat meeval halen we dat historisch aantal nog dit jaar!

Daarom doen we een kleine actie: Wie er in slaagt het 1000ste lid aan te brengen ontvangt een mooi geschenk! Er zijn ook troostprijzen voor nummer 999 en nummer 1001.

Hoe kan je ons hiermee helpen?

• Geef iemand anders een cadeaulidmaatschap. Een mooi duurzaam eindejaarsgeschenk! Meer weten? Ga naar https://www.natuurpunt.be/pagina/lidmaatschap-hernieuwen-cadeau-doen

• Of wijs een geïnteresseerde de weg om zichzelf lid te maken. Bezorg hem of haar dit bericht. Lid worden kan heel eenvoudig op deze webpagina: https://www.natuurpunt.be/steunen/lidmaatschap/inschrijven

Vergeet natuurlijk niet om je eigen lidmaatschap tijdig te hernieuwen als je geen domiciliëring hebt aangegaan.

Heb je een nieuw lid aangebracht? Super! Laat ons vlug weten om wie het gaat via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en maak kans op een mooie prijs. Succes!

Het afdelingsbestuur
Natuurpunt Voorkempen

• 6 januari
• 3 februari
• 3maart
• 7 april
• 5 mei (om 6 u ’s morgens)
• 2 juni
• 7 juli
• 4 augustus
• 1 september
• 6 oktober
• 3 november
• 1 december
Afspraak is telkens om 14 u aan het bezoekerscentrum Zoerselbos, behalve op 5 mei.
Honden kunnen niet mee!

ledenwervingNatuurpunt bestaat dit jaar 15 jaar en spant zich als grootste natuurvereniging van Vlaanderen in om planten, dieren en hun natuurlijke omgeving te beschermen.
Om de kaap van 100.000 leden te bereiken, willen we jou als vrijwilliger mobiliseren. Jij kent Natuurpunt Voorkempen het best en weet welke activiteiten er allemaal georganiseerd worden en wat we allemaal doen om de natuur in Malle en Zoersel te beschermen.

Wednesday the 23rd. - Joomla Templates