behaag2017

behaag2017
We hebben iets te vieren!

De bestelformulieren samen met (veel) extra info vind je onderaan dit artikel!


Dit jaar, en al voor de 25e keer pakt Natuurpunt uit met de Behaag ..natuurlijk –actie.
Je kan vanaf 1 september tot 26 oktober 2018 tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten aankopen. De voordelen van streekeigen groen tegenover uitheems (sier-)groen zijn immers talrijk. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten... en zijn heel wat vriendelijker voor uw portemonnee.
Aangeboden worden streekeigen beukenhagen, haagbeukhagen, taxushagen, gemengde hagen voor droge en natte gronden, bloesem- en bessenhagen, vogelbosjes, klimplanten en nog zoveel meer en dit aan zeer competitieve prijzen
De bomen voor het jaar 2018 zijn Lijsterbes, Veldesdoorn en (inheemse)Vogelkers.

Wie graag zelf fruit wil telen, kan vanaf dit jaar kiezen uit vier soorten fruitbomen: kers, peer, appel en pruim . De fruitbomen zijn van het halfstamtype en worden geleverd door onze vaste boomkweker. Dit is een garantie voor de kwaliteit. Bijkomende informatie over soorten, aanplantadvies, bemesting, bestuiving, … is terug te vinden in een apart toegevoegd artikel.appel

appel

blauwe bes

blauwe bes
Ook nieuw zijn de vier soorten klein fruit: blauwe bes, rode bes, framboos en stekelbes (kruisbes) . Deze laatste soorten zijn specifiek in het assortiment opgenomen om het aanbod voor kleinere tuinen te verruimen.

Net zoals ieder jaar bieden we zaad voor bloemenweiden aan. Vervang eens een stukje van dat traditionele gazon! Een bloemenweide heeft door zijn grote diversiteit aan planten een grote ecologische waarde voor bijen en vlinders. Het zaad dat aangeboden wordt is een mengsel van autochtone éénjarige, tweejarige en vaste planten.
Terug van weggeweest: het Bijenhotel !
De bijenhotelletjes worden gemaakt van prima kwaliteitshout en volgens de regels van de kunst door Den Atelier in Niel, een arbeidszorgcentrum voor mensen. Door aankoop van een bijenhotel toont u dus ook een sociaal engagement.
Het volledige gamma van de aangeboden struiken, hagen en bomen is terug te vinden op: http://users.telenet.be/behaag/ en op www.natuurpuntvoorkempen.be
Een volledig uitgewerkte gebruiksaanwijzing voor het inzaaien en beheren van een bloemenweide is terug te vinden op: www.natuurpuntvoorkempen.be


Hoe haagplanten bestellen en afhalen in Malle?
Het bestelformulier kan je terugvinden op de website van Natuurpunt Voorkempen en op www.malle.be ( Tik in het zoekvenster ‘Behaagactie’ in.) Zorg dat de bestelling en de betaling binnen zijn uiterlijk vrijdag 26 oktober 2018. Betalen doe je via overschrijving op rekeningnr. BE80 7512 0545 9477 van Natuurpunt Voorkempen. Het bestelformulier kan je ook bezorgen aan de dienst Leefmilieu, Nijverheidsstraat 7, 2390 Oostmalle of mailen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Het bestelde plantgoed kan je dan afhalen op zaterdag 1 december tussen 10.00 en 12.00 uur in het gemeentemagazijn, Nijverheidsstraat 7, Malle.


Hoe haagplanten bestellen en afhalen in Zoersel?
Heel eenvoudig! Het bestelformulier kan je terugvinden op de website van Natuurpunt Voorkempen en op www.zoersel.be . ( Tik in het zoekvenster ‘Behaag’ in.) Duid je keuze aan op het bestelformulier. Dit formulier dient uiterlijk woensdag 31 oktober ingeleverd te worden bij de dienst Milieu. Je betaalt het ganse bedrag op rekeningnr.
BE69 7512 0545 9578 van Natuurpunt Voorkempen Kern Zoersel.
Het bestelde plantgoed kan je dan afhalen op zaterdag 1 december tussen 10.00 en 12.00 uur in de schuur van de Groendienst in het park Halle Hof, Kasteeldreef 55, Zoersel.

Behaag-natuurlijk-2018.pdf

Bestelformulier Behaag Natuurlijk Zoersel 2018.pdf

Bestelformulier behaag natuurlijk Malle 2018.pdf

8-stappenplan-bloemenweide.pdf

Promotiebrochure-Behaag-natuurlijk-2018.pdf

Bessenstruiken-info.pdf

Bloemenweide-samenstelling.pdf

Fruitbomen-info.pdf

NP-Behaagactie-Hoe-een-bloemenweide-inzaaien.pdf

Delen
Tuesday the 28th. - Joomla Templates