behaag natuurlijk 2019
behaag natuurlijk 2019
Natuurpunt Voorkempen wil het aanplanten van streekeigen hagen bevorderen en biedt kant en klare streekeigen haagpakketten aan democratische prijzen.


Waarom streekeigen groen ?

Hagen, houtkanten en bomenrijen zijn in ons cultuurlandschap vaak de enige verbindingswegen tussen de overgebleven natuurgebieden. Gemengde hagen en houtkanten in landelijke gebieden en privé-tuinen kunnen samen groene linten vormen en zo gedeeltelijk zorgen voor vervanging van de verdwenen struwelen, houtkanten en hakhoutbosjes. Biodiversiteit vernietigen we zelf of maken we zelf!


Voordelen van streekeigen groen ?

Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten... en zijn heel wat vriendelijker voor uw portemonnee.

Aanbod ?

De klassiekers zijn onze haagpakketten: beukenhaag, bloesem -en bessenhaag, bijenbosjes, vogelbosjes en zo veel meer.
Net als vorig jaar kan je een aantal fruitbomen bestellen en 5 soorten klein fruit (blauwe bes, rode bes, framboos, kruisbes en blauwe druif).
We bieden ook weer zaad voor bloemenweiden aan. Vervang eens een stukje van dat traditionele gazon! Een bloemenweide heeft door zijn grote diversiteit aan planten een grote ecologische waarde voor bijen en vlinders. Het zaad dat aangeboden wordt is een mengsel van autochtone éénjarige, tweejarige en vaste planten.
Nieuw: De eiken nestkast met leien dak! Ideaal voor mezen. Ze zijn onverslijtbaar en worden door Natuurpunt Voorkempen zelf geproduceerd

Waar vind je bijkomende informatie ?

www.natuurpunt.be/behaagwww.natuurpunt.be/behaag
www.malle.be/behaagactie
www.zoersel.be en vervolgens in de rechterbovenhoek invullen: ‘behaag’ 
Het volledige gamma van de aangeboden struiken, hagen en bomen is terug te vinden op: http://users.telenet.be/behaag/

 

Delen
Wednesday the 23rd. - Joomla Templates