Natuurpunt Voorkempen

Een mooie avond... de zomer geeft nog een beetje warmte en er hangt geen regen in de lucht.

Om kwart voor 7 komen de eerste mensen al aan... gelukkig staat vleermuis Bart alvast klaar om hen te begroeten en wegwijs te maken.
Rond half 8 kunnen we van start gaan met het programma. Zoals de vorige jaren starten de kinderen (ongeveer 35) met een vleermuizenspel. Ze kunnen een vleermuizendiploma behalen door te leren vliegen, eten, slapen, communiceren en insecten vangen als echte vleermuizen. Hangend aan een ladder of gezellig knutselend leven de kinderen zich uit onder begeleiding van een team enthousiaste vrijwilligers. Ondertussen luisteren hun mama’s, papa’s, grootouders en andere geïnteresserden naar Michels deskundige uitleg.
Na anderhalf uur begint het te schemeren... tijd om er op uit te trekken! In twee groepen gaan een 70-tal vleermuizenspotters op zoek naar echte vleermuizen. Ze zien dwergvleermuizen en laatvliegers. Jammer genoeg laten de watervleermuizen zich niet zien.
De laatste halte van de wandeling zijn de nachtvlinders. Ludo Vorselmans en zijn team hebben een witte doek gehangen en proberen met een lamp nachtvlinders te lokken. In kleine potjes laten ze de mooiste zien. Zowel groot als klein zijn verwonderd.
Nog een laatste drankje en de nacht van de vleermuis zit er weeral op voor dit jaar! We dromen al van volgend jaar ... in Westmalle!

Delen