Natuurpunt Voorkempen

Vrijdagavond 19 u. De eerste kinderen komen toe...Ze hebben nog wat schrik om omgetoverd te worden in vleermuizen. Als de groep na een tijdje wat groter is geworden, durven er enkele flinkerds zich laten schminken. Snel daarna hebben Nina en Katrijn de handen vol om iedereen mooi te maken.
Maar er valt meer te doen. Hans en Annelies stormen het terrein op en sleuren ons allemaal mee in een fantastisch spel met opdrachten. We moeten de vleermuizen helpen om de moeilijkheden die zij tegenkomen te overwinnen. Dat gebeurt in een achttal opdrachten waarin we onze behendigheid moeten laten zien. Super leuk !!!
Als dat avontuur ten einde is worden we nog verrast met een lekkere verse peer en mogen we een badge maken als aandenken. Wat een drukte was dat.
En nog was het niet gedaan. De vogelwerkgroep had voor enkele uilen gezorgd. Het waren kerkuilen en steenuilen. Die werden eerst geringd door Eddy en Eric. We mochten er allemaal naar kijken. Dat zijn toch mooie vogels. Eddy liet er toen ook een paar los, zodat ze in de vrije natuur konden gaan leven.
En dan gingen we de echte vleermuizen zoeken. Gewapend met batdetectors en pillampen liepen we door het donkere park. Onze mama's en papa's mochten niet mee... Die konden met de andere grote mensen gaan wandelen. Spijtig genoeg (dat is niet echt waar) waren we met veel te veel en konden we daarom niet veel horen of zien. We waren dan ook met meer dan 70! Gelukkig hadden we een heel goede gids (dank u Michel!) en heel fijne begeleiders. Maar we bezochten ook de ijskelder en de nachtvlinderval van Wim. Die kent veel van vlinders!
Het was al laat toen we terug aan het kasteel kwamen en het was dan ook tijd om naar huis te gaan. Het was een hele fijne avond.

Delen