Natuurpunt Voorkempen

Boomplant Kluisbaan - 12 februari 2023

Met meer dan 90 deelnemers was onze boomplantactie voorbije zondag een succes. Jong en oud kwamen een handje toesteken om 1900 boompjes te planten aan de Kluisbaan in Zoersel. Met het nieuwe bos versterken we de biodiversiteit in de vallei van de Delfte Beek en dragen we een steentje bij in de strijd tegen de klimaatverandering. We kozen voor inheemse boomsoorten aangezien ze het meest bijdragen aan onze biodiversiteit. Bij de aanplant zijn de bomen nog klein en het duurt heel wat jaren voordat een echt bos is gevormd. Hoe dit bos er uiteindelijk uit komt te zien, wordt verder bepaald door natuurlijke ontwikkeling.
 
 

Glühweinwandeling - 7 januari 2023

De eerste activiteit van Natuurpunt Voorkempen in 2023. Met een goede 55 aanwezigen was deze activiteit een voltreffer.

Traditiegetrouw startten we met elkaar alle goeds voor 2023 te wensen. Conservator Eddy D,Huyvetter,en  Michel Wens, gidsten ons doorheen  ‘de bonte klepper’. Gelukkig mochten we (met de goedkeuring van Boswachter Werner) door  het aangrenzende gebied ‘de volharding’ wandelen. De zon was ook van de partij. Genieten was dus de boodschap.

Rond 11 uur verzamelden we terug aan de hut. Daar stond heerlijk dampende glühwein of chocomelk op ons te wachten om ons op te warmen. Voor diegenen die liever het ‘korte vocht’ dronken, bood de jeneverbar voldoende keuze. Alle ingrediënten waren aanwezig om gezellig te keuvelen . Wat dan ook gebeurde. De tijd vloog voorbij en het was sneller 12 uur dan we gedacht hadden…  

2023 heeft al een geslaagde start gekend voor onze afdeling.

Nacht van de vleermuis - 26 augustus 2022

De eerste activiteit van Natuurpunt Voorkempen in “De Welvaart”…

Een 25-tal geïnteresseerden genoten van een rondleiding in het Molenbos. De uitleg werd vakkundig en helder gegeven door gids Wouter. 

Maar ook de kinderen genoten van een activiteit op hun maat. 

Nadien zorgde Ludo Vorsselmans voor leuke waarnemingen rond nachtvlinders. Hij had hiervoor zijn nachtvlinderval opgesteld.

Het was al stikdonker toen de laatsten onder ons de Welvaart verlieten  en moe, maar tevreden,  zich naar huis begaven.

Gezinsdag - 8 mei 2022

In samenwerking met Domein De Renesse organiseerden we een eerste gezinsdag. Dit om op een speelse manier elkaar beter te leren kennen. 

Voor de kinderen was er een springkasteel, een ijsjeskar, geleid spel (door onze vrienden van de JNM), en een vertelwandeling. De papa’s en mama’s konden genieten van een verfrissing op het zonovergoten terras.

Er was ook een stand met info over onze werking..

Paasvos - 18 april 2022

In de voormiddag bezocht de Paasvos de kinderen in de Pastorij van Westmalle. ‘s Namiidags mochten de bewoners van Ter Bleke zijn bezoek verwachten..

Excursie Zonienwoud 3 april 2022

Een mooie wandeling…

Boomplantdag - 18 februari 2022

Ondanks een gietende regen werden er die dag meer dan 2000 boompjes geplant.