Natuurpunt Voorkempen

Voorkempen

Het eerste wat opvalt als je de Welvaart binnenstapt: er is al heel wat gebeurd dankzij heel wat helpende handen.  Het grote deel van deze werken werden  en worden uitgevoerd door 4 enthousiaste werkers. Vanuit hun (beroeps-)ervaring zorgen zij voor de nodige knowhow. . Onder hun bezielende leiding hebben we nu  een toffe werkploeg die je regelmatig aan het werk vindt op de Welvaart. Een dikke bedankt aan Renaat Van Dyck, Paul Driesen, Walter Temmerman en Frank Reusens voor hun inzet.t.

Vernieuwing van het dak 

Het dak van het oudste gedeelte bestond uit ijzeren panelen en die zijn vroeger tijdens een storm al eens verschoven uit. Daarna zijn ze voorlopig terug vastgevezen. Blijkbaar is dat niet erg nauwkeurig gebeurd, want op verschillende plaatsen druppelt de regen binnen. Het is eigenlijk een wonder dat het gebouw niet compleet beschimmeld of helemaal ingestort is, want het werd  de afgelopen jaren fel verwaarloosd. Eén van de grootste klussen werd dan ook de dakvernieuwing.  Eerst de oude platen er af en dan de nieuwe er op. De nieuwe dakpanelen zijn eén meter breed, zes meter lang en compleet met 10 centimeter isolatie.  Tijdens de maanden  februari en maart 2023 werd de vernieuwing met een ganse ploeg uitgevoerd.  Die werken voerden we uit onder de deskundige leiding van Renaat en Paul. Het resultaat mag gezien worden. Meer nog: we zitten terug onder een droog dak.

Vernieuwing van de ramen.

De bestaande ramen bevatten nog enkel glas en meerdere kaders zijn gedeeltelijk verrot. Oktober 2023 werd een groot deel van de ramen vernieuwd. Deze bevatten dubbel glas en zorgen dus mee voor een betere isolatie. Tevens werd de ingang van het oude gedeelte aangepakt en zorgden we er voor dat de minder mobiele bezoekers gemakkelijk kunnen binnenkomen. 

 

Binnenwerken

Naast deze grote projecten gebeurde er in het gebouw ook al heel wat. Frank zorgde voor de herinstallatie en keuring van de elektriciteit in het nieuwste gebouw. Walter hield zich bezig met het sanitaire gedeelte en dankzij hem hebben we al een voorlopige  watervoorziening in het gebouw. De totaalverouderde keuken werd uitgebroken en is al  gedeeltelijk terug geïnstalleerd. In alle ruimtes van het oude gedeelte werden de valse plafonds uitgebroken. Bij enkele kleine lokalen, in het midden van het gebouw, werden de tussenmuren uitgebroken. Zo ontstaat er een polyvalente zaal die  we via schuifwanden kunnen herinrichten voor de AKABE-groep. Dat project is nog in uitvoering.

Oproep

Al deze werken vragen heel wat helpende handen. Een extra paar is altijd meer dan welkom. Heb je zin om eens te komen helpen? Stuur dan een mail naar info@natuurpuntvoorkempen.be of bel naar 0477 655 091. Je bent nu al bedankt!