Natuurpunt Voorkempen

Voorkempen
Behaag het landschap.

Deze herfst kan je je tuin weer behagen met streekeigen plantgoed. Natuurpunt Voorkempen promoot op deze manier in de gemeenten Malle en Zoersel de bij- en vlindervriendelijke tuin.
Streekeigen hagen en fruitbomen trekken meer bijen en insecten aan. En dat zorgt weer voor meer vogels in je tuin.

Dat plantgoed kan je nu goedkoop bestellen via Behaag … Natuurlijk. Je kan kiezen uit een twintigtal struikpakketten  Er zijn ook vier halfstam fruitboomsoorten, die gekenmerkt worden door een formidabele bloei. Bij alle fruitbomen wordt een steunpaal meegeleverd.
Bij de aangeboden bomen en struiken geven we opnieuw de voorkeur aan soorten die hier van nature voorkomen. De voordelen daarvan zijn talrijk: ze groeien sneller en zijn beter bestand tegen allerlei ziektes of de grillen van ons klimaat.

De klassiekers zijn onze haagpakketten. We bieden er aan voor droge en natte gronden. Er is voor ieder wat wils: beukenhaag, bloesem- en bessenhaag, bijenbosjes, vogelbosjes, wilde ligusterhaag, houtkant, veldesdoorn en zoveel meer.

Net als vorig jaar kan je een aantal fruitbomen (appel, peer, pruim, kers) bestellen en verschillende soorten klein fruit (blauwe bes, rode bes, kruisbes, braam). Nieuw dit jaar is de Tayberry. De kleinfruit-soorten zijn specifiek in het assortiment opgenomen om het aanbod voor kleine tuinen te verruimen.

Vergeet ook niet je een eiken nestkast met leien dak te bestellen. Oerdegelijk en onverslijtbaar!
Vervang ook eens een stukje van dat traditionele gazon door een bloemenweide. Een bloemenweide heeft door zijn grote diversiteit aan planten een grote ecologische waarde voor bijen en vlinders.

Nieuw: Schenk een haagpakket aan Natuurpunt Voorkempen!

Heb je al te veel bomen of struiken in je tuin en wens je niets meer te planten? Woon je op een appartement? Wel, dan kan je ons toch nog altijd steunen.

Je kan een gift doen van 1 x €20 of meer.

Met jouw bijdrage kopen we een aantal haagpakketten aan om te planten in onze natuurreservaten in Malle en Zoersel. We kiezen de pakketten in functie van de bodemgesteldheid van het terrein.

BESTELLEN EN AFHALEN

 Prijzen, afbeeldingen, aantal planten per pakket, uitleg en plantinstructies van het
aangeboden gamma hagen, fruitbomen, klein fruit, bomen… zijn terug te vinden in de bijgevoegde folder in het Ledenblad en onderaan deze pagina.

 Je kan bestellen tot 25 oktober en betalen op rekeningnummer BE66 7512 0999 5643
Van Natuurpunt Voorkempen.
 Daarna kan je jouw bestelling op zaterdag 25 november tussen 10 en 12 uur afhalen
     o In het gemeentemagazijn aan de Nijverheidsstraat 7 in Malle
     o Of in de schuur van de groendienst in het park van Halle, Kasteeldreef 55 in Zoersel

Formulieren en info.

Hieronder vind je naast de nodige info ook de papieren versies van de bestelformulieren Malle en Zoersel. Deze formulieren kan je downloaden, opslaan en afdrukken. Wil je de documenten visualiseren, klik dan op het print-icoon. Je krijgt dan een leesbaar overzicht van het volledige bestand.

Wens je papierloos te werken dan kan je de elektronische formulieren van Malle of Zoersel invullen. Na verzending van deze krijg je een bevestiging van je bestelling.

 

Infobrochure

Bestelformulier Malle

Bestelformulier Zoersel

Soorten pakketten

Samenst. bloemenweide

Hoe bloemenweide inzaaien.