Natuurpunt Voorkempen

Voorkempen

3 teams van Natuurpunt Voorkempen nemen deel!

In 2023 hebben we in onze afdeling het geluk dat 3 teams zich inschreven om deel te nemen aan Expeditie Natuurpunt. Dank zij deze sponsoring kunnen we hopelijk weer heel wat aankopen doen. Elk team legt éen van de routes af die door de expeditie georganiseerd worden. Meer info over de routes vind je hier .

Onze drie teams rekenen op jouw steun om van hun project een succes te maken. Kom dus zeker langs op een van hun sponsor-activiteiten en/of geef ze een financieel duwtje in de rug via hun teampagina.  Alvast een hele ferme bedankt !!

Een korte voorstelling van de drie teams:

Team Blootgatters

De Blootgatters zetten zich in voor de Vallei van de Delfte Beek ,het natuurgebied op de grens van Malle en Zoersel dat onder andere het Zalfens Gebroekt, De Kluis-Blommerschot en Den Haan omvat. Dit mooie gebied heeft de laatste jaren heel wat uitbreidingen gekend en we we gaan op die weg door. Op die manier beschermen we dier- en plantensoorten,  temperen we de klimaatverandering, brengen we natuurverbindingen tot stand en leggen bijkomende wandelwegen aan. We gaan de sportieve uitdaging azan op op twee dagen 80 km te fietsen en 40 km te wandelen doorheen de Limburgse natuur.

De naam Blootgatters is ontleend aan de vzw De Spar die vroeger het kerngebied De Kluis gebruikte om aan naturisme te doen. De plaatselijke boerenbevolking verzon deze scheldnaam die wij nu als geuzennaam dragen ter ere van de voormalige eigenaars die De Kluis aan Natuurpunt schonken.

Via Expeditie Natuurpunt zamelen we middelen in om dit mooie project te laten groeien. Zo is er ondertussen de bekende Blootgattersquiz en de Spaghettislag. Hopelijk ontmoeten we jullie daar.

Je kan ons terug vinden  en steunen op onze teampagina .  Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar!


Team Dwergenbergen

Ons team is samengesteld uit enkele kleuterjuffen van ‘Beuk &  Noot’, gesteund door coach Valentijn Brems. Wij volgen dit jaar de Maasroute.

Wij gaan twee dagen kajakken voor de Vorse Beemden. Begonnen als klein natuurgebied zijn de –Vorse Beemden  – de vorige jaren flink gegroeid, en hoort dit gebied thuis in het project Schijnvallei.

Je kan ons terug vinden  en steunen op onze teampagina. .  Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar.
Team Hazelarus

Wil jij samen met ons de prachtige natuur in onze omgeving steunen? Eind juni nemen wij, Gilbrant, Bram, Stein, Jan, Hans en Johan voor de tweede keer deel aan Expeditie Natuurpunt met team Hazelarus. We gaan de sportieve uitdaging aan om op twee dagen 73 km te wandelen doorheen de Limburgse natuur. Met onze tocht willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor de –Hegte Heyde, een gebied bestaande uit grasland en bos gelegen aan de rand van Malle, Zoersel en Brecht.

Hiervoor steken we de handen uit de mouwen om activiteiten te organiseren die ons aan de benodigde sponsorcenten moeten helpen. Beginnen doen we op zaterdag 18 februari met de tweede Hazelarusfuif: we laten jeugdhuis Babylon in Westmalle nog eens ouderwets daveren voor de natuur.  Hazelarus zorgt voor muziek en pintjes (enzo), u voor de sfeer. Simpel.

Je kan ons terug vinden  en steunen op onze teampagina. Vanaf 40 euro is je gift fiscaal aftrekbaar!