Natuurpunt Voorkempen

Voorkempen

Wijncatalogus

 
Rood- Bodegas Latue – Clearly Organic Sulfites Free Red Bio

Soepele, fruitige rode wijn met zuivere toetsen van sappig rood fruit en zwarte kers; Toegankelijk en vlot. Zeer fruitig en evenwichtig profiel. 

 Wit – Bodegas Latue – Clearly Organic Sulfites Free White Bio

Wijngaard op 850 m hoogte – oude stokken van gemiddeld 35 jaar.  Zuivere fruittoetsen in de neus met een licht floraal karakter en een delicate kruidigheid. Het fruit domineert ook in de mond met een mix van citrusvruchten en exotisch fruit, het geheel wordt mooi in balans gehouden door frisse toetsen. Een zuivere en precieze wijn zonder toegevoegde sulfieten. Witr 

 

Rood – Santa Tresa – Purato Siccari Appassimento Bio

Wijngaard in DOCG Vittoria – manuele oogst.  

Siccari betekent drogen. Door deze techniek toe te passen worden aroma’s, smaken en suikers geconcentreerd. Zéér mooie neus, met accenten van gedroogd fruit (vijgen, gedroogde cranberries en pruimen), aromatische kruiden, en specerijen. De mond is zijdezacht, geconcentreerd en soepel, met een terugkeer van gedroogd fruit en specerijen. Een absolute crowdpleaser!  

Wit – Claude Vialade – 365 Sans Soufre Chardonnay Bio

Wijngaard in Aigues Mortes 

Fruitig boeket met toetsen van abrikoos, perzik, appel, peer en florale impressies. Alles loepzuiver, met een indrukwekkende precisie. Terugkeer van de aroma’s in de mond. Sappig met puike frisheid en een delicaat botertoets in de finale. Zuiver en puur, biedt veel drinkplezier.  

Rosé – Pablo Claro – Rosado Bio

Biodynamisch gecertificeerde wijngaard op 900 m hoogte – druiven worden s ‘nachts geoogst om hun frisheid te bewaren.

Aromatisch bouquet met florale en fruitige toetsen als aardbeien, granaatappel, frambozen en kers. De mond is toegankelijk en fris.

 
Rood – Cantina Petrosino – Montenero Nero D’Avola Bio

Fruitig bouquet met aroma’s van kersen, blauwe bessen, frambozen en viooltjes. Een fruitige, soepele wijn, zeer toegankelijk, perfect voor tal van gelegenheden.

 
Wit – Cantina Petrosino – Montenero Grillo Bio

Bouquet met intens primair fruit als ananas, geel steenfruit, citroen en wat florale accenten. Toegankelijk en vlot, met een prima voortzetting van de aroma’s in mond. Mooie in balans met een aangename frisheid en ook ziltige toetsen in de finale.

 
Rood – Domaine Montmartel – Côtes du Rhône Rouge Tradition Bio

Fruitig bouquet met aroma’s van kersen, blauwe bessen, frambozen en viooltjes. Een fruitige, soepele wijn, zeer toegankelijk, perfect voor tal van gelegenheden.

 
Wit – Jasci – Pecorino Terre Di Chieti Bio

Wijngaard op 200 m hoogte – manuele oogst.  Toetsen van acacia bloesems vermengen zich m t peer, appel, geel steenfruit en amandel. Mooi verlengstuk van de aroma’s in de mond, het geheel is lekker fris met een eerder ronde textuur. Prima smaakintensiteit en balans.

 
Rood – Merlot 0%

Aroma’s van rode kers, aardbei, framboos en blauwe pruim vermengen zich in het glas. Soepel, fruitig en light-bodied. Drink zonder mate, cheers!

 
Wit – Chardonnay  0%

Aroma’s van gele steenvruchten, mango, citroen, en bloesems vermengen zich in het glas. Soepel, sappig en light-bodied. Drink zonder mate, cheers

 
Purato Gift Box Bio

Green to the extreme gift box met 3 Purato bio wijnen: wit, rosé en rood. Box gemaakt met FSC gerecycleerd karton – carbon neutral & vegan gecertificeerde wijnen- gerecycleerd glas.  Bevat volgende wijnen: Purato wit: blend Catarratto/Pinot Grigio (Terre Siciliane IGP) Purato rosé: Nero d’Avola (Terre Siciliane IGP) Purato rood: Nero d’Avola (Terre Siciliane IGP)