Natuurpunt Voorkempen

Voorkempen

14 april - Bezoek aan Tabloo (daguitstap) te Dessel.

Wil je alles weten over radioactiviteit & radioactief afval? Dompel je onder in een onzichtbare wereld. 

Vandaag brengen we een bezoek aan Tabloo te Dessel. Dit is het bezoekerscentrum gelinkt aan Belgoproces, een milieubedrijf, gevestigd in hartje Kempen, met een internationale reputatie op het vlak van verwerking en opslag van radioactieve afvalstoffen en de sanering van buiten dienst gestelde nucleaire installaties en sites.

In de voormiddag brengen we een gegidst bezoek aan de vaste expositie met talrijke interactieve opstellingen.  Zo krijgen we een unieke inkijk in de wereld van radioactiviteit. ‘s Middags gebruiken we onze maaltijd. Daarna wandelen we over het terrein rond de verwerkingsinstallaties. Deze wandeling duurt een tweetal uur en is onder begeleiding van een gids.

Vertrekplaats: Park & ride, Rodendijk te Zoersel. We rijden kostendelend met eigen wagens

Start:  8.30 u aan de Park & ride, 9.30 u te Dessel.

Terug thuis: rond 18 u.

Lunch: We voorzien in de bistroo een broodjeslunch (4 broodjes) aan € 14 per persoon. Wil je liever je eigen lunch opeten, dan kan je dat in de ontvangsthal doen (let wel: hier staan enkel zitbanken).

Prijs:  € 30 per persoon (met lunch) / € 16 per persoon (zonder lunch). Storten kan je op rekening BE66 7512 0999 5643 van Natuurpunt Voorkempen.

INSCHRIJVEN VERPLICHT (max. 25 deelnemers):  Via mail naar info@natuurpuntvoorkempen.be . Vermeld het aantal personen met / zonder lunch. U krijgt dan per kerende een ontvangstbevestiging met een betalingsverzoek.

Contactpersoon: Dirk Vanschoonbeek,  GSM: 0477 655 091v